100 MIL ČESKOSLOVENSKÝCH – Pozvánka na start a zejména do cíle.

1.000mil československých 2018 pozvánka na start 14.6. a do cíle  na Letnou 16.6.2018

Po loňském úspěšném absolvování  závodu 1.000 mil čsl, posádkou  pan předseda Jaroslav Antoni jako řidič a pan Ivan Nečesánek jako  navigátor a mechanik, rozhodl se druhý jmenovaný hájit čest Autojawaklubu i v letošním ročníku.

Po opravdu pečlivé přípravě automobilu JAWA Minor I – limusina, v typicky červené černé barvě, se svým synem Michalem jako navigátorem stanou dne 14.6.2018 o šesté hodině ranní na startu tohoto historického závodu, navíc v roce stého založení Republiky Československé, před budovou Autoklubu české republiky v Opletalově ulici v Praze.

Startovní pole, čítající téměř 100 historických strojů vyrobených v meziválečném období, modelový rok 1939, či sportovních speciálů obsahuje jména jak českých výrobců automobilů, tak i zvučná jména zahraničních  automobilek.

Namátkou  – ve startovním poli nechybí značka  Aero, Praga, Škoda, Tatra, Walter, Wikov, Z-Brno,  samozřejmě „JAWA“

Ze zahraničních vozů  Bugatti, ve skvělé sestavě,  Citroen,  Mercedes-Benz,  Hanomag,  BMW,  MG, Jaguar, Rolls-Royce,  Bucciali, Alfa-Romeo, Fiat, Packard, Alvis, Lagonda a další a další.

 

Trať a její délka samozřejmě tradiční, místy po skutečných cestách původního závodu v letech 1933, 34, 35.

Posádky čeká cca 1.100 km, včetně etapy na Slovensku, během tří dnů. Sám o sobě sportovní výkon nejen pro posádky ale hlavně pro stroje, vyrobené i více než před 80-ti lety.

Kdo dojede do cíle v sobotu , 16.6.2018 k NTM v Praze na Letné, ten se , každý jeden , právem může cítit jako vítěz a stává se hrdinou roku 2018 v očích  všech veteránistů.

My všichni příznivci značky JAWA a jejích malých lidových automobilů, držme palce aby automobily JAWA Minor limusina  a JAWA Minor roadster z Národního Technického Muzea- jako druhé nejslabší obsahem a výkonem v celém startovním poli – aby  dojely  stejně úspěšně jako v roce 2017.

Za podporu děkuje Ivan Nečesánek  -příkladný  vzor pro všechny  –

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *