Výroční sraz na Sázavě.

Stručný popis setkání automobilů Jawa v Sázavě 19. – 21.5.2023

V   Pátek 19.5. během odpoledne jsme přijeli do Sázavy, ubytovali jsme se z části ve Vile Sázava a nebo v penzionu Za Vodou . Obě možnosti odpovídaly ceně. Večer jsme se sešli v hostinci Za vodou, kde bylo seznámení s programem na příští dny. No a jak to probíhalo dále.

   Sobota 20.5.

Dopoledne jsme si prohlédli Sázavský klášter s průvodcem a vystavili jsme naše automobily Jawa před klášterem. Sjelo se nás osm krásných Jawiček.

Každá posádka obdržela v upomínku sklenku s motivem Sázavskáho kláštera a vybroušeným datem setkání .Odpoledne jsme odjeli krásnou sázavskou krajinou přes Rataje nad Sázavou do Českého Šternberka, kde byla privátní prohlídka s průvodcem . Později jsme odjeli do Divišova, kde byla opět privátní prohlídka bývalého podniku Jawa a seznámili jsme se z historií výroby motorů počínaje S45, přes Eso45, Jawa Eso až po dnešní JRM 886 nebo- Jawa Racing Motors. Po návratu do Sázavy jsme se opět sešli v hostinci Za vodou .

Neděle 21.5. Exkurze ve sklárnách Kavalier, kde jsme se seznámili se současnou výrobou i historií .Později rozloučení a odjezd domů .

Velké díky duetu Tom a Tom , kteří tento krásný sraz vytvořili.

Viceprezident Autojawaklubu R. V. při předávání zkušeností.